Forårsseminar 2016

Er den praktiserende læge ved at blive traumatiseret?

Konsultationsrummet, vores hellige rum, hvor vi sidder alene med patienten, er under pres.  Mange vil gerne have adgang til det: Politikere, administratorer, økonomer, jurister, patienter og deres organisationer, vores egne organisationsfolk og vore faglige selskaber osv. Vi oplever en tsunami af nye regler og forordninger, guidelines, pakkeløsninger, kvalitetskontroller osv. Samtidig skal vi forholde os til at være ledere med relationer til kollegaer, personale og samarbejdspartnere m.v. Vi opfatter mange som ubudne gæster. Det, de vil forandre rummet til, stemmer ikke overens med den måde, vi vil være læger på.
Vores respekt i samfundet og vores selvrespekt er kommet under pres. Hvordan skal vi i forandringstider bevare vores integritet og styrke vores resiliens og arbejdsglæde?

Vi har inviteret
Gerhard Wilke, MA, Dip. FHE, Honorary Member I.A.G.P., IGA London,
til at belyse temaet. Læs om Gerhard Wilke her.

Gerhard er gruppeanalytiker og antropolog og har de sidste 20 år arbejdet på mange niveauer af National Healths Service i London, og skrevet bogen: ”Hvordan bliver jeg en god nok praktiserende læge. Overlevelse og trivsel i det nye sundhedsvæsen”. Her beskriver han bla. supervisionsgruppen som et af redskaberne for at kunne overleve. Gerhard har således superviseret praktiserende læger i London i mange år. Aktuelt arbejder Gerhard med supervision af praktiserende læger i samarbejde med the Royal College of Practitioners. Temaerne er resilience, innovation og tilpasning i tider med forandring.
Yderligere oplysninger og et summary: ”Beyond Balint (supervision): A group analytic support model for traumatised doctors”, kan læses via dette link.

Tid og sted: Fredag d. 1. april 2016 kl. 9.30 – 17.15. Liselund Kursuscenter, Slotsalleen 44, Slagelse.

Program: Seminaret indledes om formiddagen med et oplæg af Gerhard og en efterfølgende diskussion i plenum. Om eftermiddagen er der supervisioner af nogle af deltagernes medbragte cases omhandlende dagens tema med Gerhard som supervisor. Efter supervisionerne diskussion af gruppeprocessen.

Målgruppe: Praktiserende læger, uddannelseslæger til almen praksis, supervisorer for praktiserende læger.

 Pris: kr. 2800 for medlemmer, ikke medlemmer kr. 3200, Yngre læger kr. 1900

Tilmelding til sekretær Naja Bonnevie: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest 31-01-2016.Skriv ”forårsseminar” i emnefelt.

Betaling til SSSP, reg.nr. 6771, kontonummer 6277531 i Lægernes Pensionsbank med angivelse af deltagernavn.

Vi forventer at kurset bliver godkendt af Efteruddannelsesfonden for en kursusdag.

Link til printvenlig invitation